giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage

Samenwerking met Beleefbakkerij

Zondag 21 januari 2024

Sinds de officiele Europese erkenning van de Limburgse vlaai als streekproduct wordt deze vlaai veel besproken.

In Beleefbakkerij Ard Gerards-Steegs (Loevestraat 14 in Horst) kun je in museale sfeer genieten van dit beroemdeĀ  gebak in het bakkerscafe. Een klein bakkersmuseum, het "Limburgs Vlaai Bakkerij Museum", is onderdeel van deze bakkerij. Je kunt de vlaai ook bakken in gezellige workshops. Er is ook een aparte hoek ingericht voor Stichting Nativitas.

Wat hen verbindt: de beleefbakkerij biedt personen met een beperking een waardevolle dagbesteding en stichting Nativitas biedt kansarme (gehandicapte) kinderen en jonge vrouwen op Flores een mogelijkheid om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. De stichting is vooral ook bekend vanwege haar jaarlijkse speculaasactie met het Citaverde College (thans Yuverta) en andere acties.

In de winkel van beleefbakkerij Ard Gerards-Steegs is een hoek ter beschikking gesteld aan stichting Nativitas. Hier biedt de stichting tijdens de openingstijden van de winkel snuisterijen uit Nepal en Indonesiƫ tegen een zacht prijsje te koop aan. De winkel is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 08:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 14:00 uur. Met dank aan Ard.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie