giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage
kinderen

PROPOSAL RESPON COVID 19

Maandag 06 juli 2020

De wereld is momenteel in rouw als gevolg van de wereldwijde ramp die zich heeft voorgedaan, veroorzaakt door het coronavirus. Bijna alle landen zijn besmet met dit virus, zowel ontwikkelde landen, ontwikkelingslanden en arme landen. De effecten als gevolg van deze pandemie omvatten een daling van de wereldeconomie, toenemende sociale problemen, zoals de toegenomen werkloosheid omdat veel bedrijven moeten sluiten, afnemende voorraad van geneesmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen in ziekenhuizen en apotheken, veel honger in gezinnen vanwege het wegvallen van inkomen, terwijl de prijzen van levensmiddelen en andere ingrediënten op de markt enorm in prijs stijgen, problemen met internet waardoor het online systeem (thuis werken, thuis bidden en thuis studeren) en nog veel meer andere die nog meer beangstigend lijken, en soms zelfs tot doden leiden.

Indonesië is een ontwikkelingsland en is de grootste archipel omdat het ± 17.000 eilanden heeft die in 34 provincies zijn verdeeld. Op dit moment zijn alle 34 provincies besmet met het coronavirus. De laatste provincie besmet met het coronavirus was de provincie East Nusa Tenggara met het hoogste aantal coronapatiënten in het district Sikka. De toename van coronapatiënten in Sikka vereist een snelle reactie voor preventie en bescherming om het risico van meer overdracht te voorkomen. Naast het naleven van gezondheidsprotocollen die door de overheid zijn vastgesteld, moeten we de gezondheid, de immuniteit van het lichaam handhaven, zodat het uithoudingsvermogen wordt op peil blijft. Op dit moment heeft de regering nationaal aangekondigd een nieuw normaal te zullen invoeren, maar nog niet onmiddellijk, omdat de samenleveing langzaam zal moeten wennen om sociale onrust te voorkomen.

In het District Sikka, zijn er vele voors en tegens over nieuw normaal, omdat het district Sikka het district met het hoogste aantal coronapatiënten in provincie NTT is. Mensen zijn nerveus, omdat in het algemeen corona patiënten geen zichtbare symptomen hebben. Dit is gevaarlijk omdat bij onbekende omstandigheden het virus ook overgebracht kan worden. De rusteloosheid gevoeld door andere gemeenschappen wordt ook gevoeld door de Nativitas Foundation, maar onvermijdelijk zijn we uitgenodigd om vrede te sluiten met corona of de term die we kennen als "New normal" omwille van het overleven en de economische veiligheid, terwijl we ook nog steeds aandacht moeten besteden aan de gezondheidsprotocollen. In de corona-periode en later in de nieuwe normale periode, zal het een grote invloed hebben op de ongeplande uitgaven, met name in de voeding, gezondheid, onderwijs en andere aanvullende zaken.

Goede voeding is een absolute noodzaak voor de kinderen. Tijdens een pandemie is het handhaven van lichaamsimmuniteit een belangrijk ding. Voor immuniteit is gezonde voeding nodig. Het voedselmenu voor onze kinderen in dit pandemische tijdperk is anders dan in de periode daarvoor. Bijvoorbeeld, in de periode vóór de pandemie, stond slechts 2 keer in de maand vlees op het menu, maar nu proberen we een keer per week vlees aan te bieden en verse vis elke dag. Groenten kweken we zelf bij elk van onze zorgcentra.

We hebben medicijnen en vitaminen nodig voor de kinderen, het personeel en de (pleeg)moeders. We hebben medicijnen nodig voor bijvoorbeeld maagproblemen, koorts, allergieën, schurft en andere dingen waarmee we onszelf kunnen helpen in elk zorgcentrum, want voorlopig zijn de gezondheidscentra en ziekenhuizen nog niet opengesteld voor het publiek. We hebben naast voedsel ook vitaminen nodig om de immuniteit van het lichaam te kunnen verhogen. Geneesmiddelen en vitaminen zijn alleen verkrijgbaar op doktersrecept. We hebben ook persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals maskers en handschoenen. Vanwege de kosten moeten we maskers weer wassen, terwijl we ook handschoenen voor het personeel nodig hebben.Handontsmettingsmiddelen, handzeep hebben we in grote hoeveelheden nodig voor onze 167 kinderen en personeel.

We hebben veel meer nodig dan we beschikbaar hebben, want er zijn meer kinderen in de tehuizen, ze spelen en hebben extra maskers, handzeep, handontsmettingsmiddel nodig. Drie keeer pere week moeten we in alle tehuizen de kamers 3 desinfecteren.

Op het gebied van onderwijs leren kinderen thuis met de mobiele telefoon. Elke opdracht en examen wordt verzonden door de leraar via WhatsApp. Het grote probleem is echter dat de kinderen in onze tehuizen niet over een mobiele telefoon beschikken, (dat kunnen we niet betalen) en er is bovendien geen internet netwerk dat kan worden benaderd. De leidsters moesten voor het onderwijs hun eigen mobiele telefoon gebruiken met als gevolg dat elk zorgcentrum een internet pakket moest kopen, zodat de kinderen de schoolopdrachten en examens online konden volgen. Elk internetpakket kost minstens Rp 100.000. Het aantal vakken voor onderwijs van basis- tot tertiair niveau varieert. Voor alle onderwijsniveaus heeft minimaal 11 vakken. In onderstaande tabel zijn aantallen kinderen, leidinggevenden en pleegmoeders aangegeven. Naast een internetpakket zijn er ook andere kosten voor de telefoon, omdat we goede communicatie met docenten, alle medewerkers nodig hebben voor coördinatie en andere communicatiebehoeften.

We moeten ook andere extra materialen zoals reinigingsgereedschappen, zoals bezems, borstels, veilige vuilnisopslagbakken en de andere dingen aanschaffen. Ook zijn door de corona de stroomkosten een probleem geworden. Vóór pandemie, betaalde elk tehuis zijn eigen stroomkosten uit de verkoop van taarten, ijs, of brood dat samen met de kinderen gemaakt werd. Nu is dit inkomen weggevallen. Alle kosten die voorheen door de tehuizen zelf betaald werden moeten nu door de stichting betaald worden. Een groot probleem is dat de prijs van alle bovenstaande behoeften enorm gestegen is. De voorspelling van de regering is dat de situatie nog zeker tot eind september zo blijft. We moeten nog steeds de komende 3 maanden proberen te overleven en dit vergt zeker veel geld.Daarom verzoeken wij Stichting Nativitas in Nederland ons te willen ondersteunen om deze pandemie te overleven.

We hebben berekend dat we voor de komende 3 maanden ongeveer RP 412.703.000 (ongeveer € 25.000) extra nodig hebben.

We reken op een bijdrage van de overheid van RP 16.000.000 (ongeveer € 1000). Groenten worden geleverd uit onze eigen groentetuin.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie