giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage
kinderen

Project uit 2013 afgesloten

Maandag 03 juli 2017

De in 2013 gestarte actie voor het bouwen van een keermuur om het kindertehuis Maria Visitatie te beschermen tegen verdere modderlawines, werd afgerond in 2015.  Het was een noodactie die met grote spoed moest worden uitgevoerd, maar wegens geldgebrek niet kon beginnen. De Louisa stichting (http://www.louisastichting.nl/) maakte het begin november 2013 gelukkig mogelijk om met de gevaarlijke opruimingswerkzaamheden te beginnen. 

In november 2013 startte ook de jaarlijkse Speculaasactie van het Citaverde College en in juni 2014 was voldoende geld bij elkaar, mede door de steun van de Wilde Ganzen (https://www.wildeganzen.nl/), de Stichting Harapan (http://www.dse.nl/~harapan) en ook door de missiewerkgroep van de Kruisvindingskerk uit Rotterdam, om het hele project van de keermuur inclusief de verwoeste bijgebouwen te realiseren.

Door een groep van 5 tot 15 arbeiders werd zoveel mogelijk doorgewerkt, maar de aanhoudende regens dwongen tot extra voorzichtigheid en lange wachtperioden. Bijna een jaar lang werd aan het project gewerkt. Alles moest met de hand gebeuren. Keien van meer dan een meter dik werden met hamer en beitel klein geslagen. Gelukkig hebben zich gedurende de gehele werkperiode geen persoonlijke ongelukken voorgedaan (behalve enkele gekneusde enkels). In juli 2015 werd het project officieel afgesloten.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie