giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage

Naaiatelier THELIES GRASE gestart

Woensdag 29 mei 2024

Ondanks alle moeilijkheden zet Grasiana Gleko op Flores haar levenswerk voort, nl. het helpen van de meest behoeftige en kwetsbaarste mensen op Flores. Op 8 mei 2024 heeft Grasiana in Maumere een naaiatelier opgericht met hulp van Marthon Paulus en financiele hulp van Stichting Nativitas. Ze wil hier gehandicapten, wezen, wezen, alleenstaande moeders en anderen die op Flores weinig of geen kansen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien de mogelijkheid geven om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Ze biedt gratis steun aan de meest kwetsbaren in de samenleving en zet de missie die ze haar hele leven al vervult heeft voort.

Ze begon met 10 cursisten. Die leerden eerst het naaimateriaal en de naaimachines kennen, daarna leerden ze de naam van het atelier borduren (THELIES-GRACE), het naaien van een kussensloop en het maken van een handtas voor het opbergen van hun spullen. Daarna leerden ze het patroon van een blouse tekenen.

De gehandicapten verblijven in de woning van Grasi, krijgen er eten en medicijnen. Soms blijven ze bij familie in de buurt slapen. Ze zijn erg blij en blijven vaak de hele dag door naaien. Op zaterdag zijn ze vrij en komen op zondagmorgen of op maandagmorgen weer terug.

Na 3 maanden van intensieve training kunnen ze zelfstandig eenvoudige kleding maken en gaan ze naar hun dorp terug. Ze krijgen de naaimachine in bruikleen mee naar huis en worden nog enkele maanden begeleid om een eigen bedrijfje op te zetten.

Het is de bedoeling om elk jaar 4 cursussen te geven. Hier is echter nog veel geld voor nodig. Alle hulp is welkom.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie