giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage
kinderen

Flores pos 3 augustus 2015

Maandag 03 juli 2017

Artikel uit Flores Pos van maandag 3 augustus 2015 door Wall Abulat.

Mama België heeft 4220 mensen uit de regio Sikka een menswaardig bestaan gegeven.

De uit België afkomstige Maria Jeanne Colson of mama Belgi, zoals ze hier genoemd wordt, heeft gedurende 40 jaar gewerkt in het kabupaten Sikka en in die tijd, van 1975 tot 2014, 4220 kinderen begeleid en een menswaardig bestaan gegeven. Mama België heeft haar hele leven gewijd aan de kinderen en ze al haar aandacht en liefde gegeven.

Dit werd gezegd op 31 juli door mevrouw Gracia Gleko, algemeen coördinator van de 6 kindertehuizen van Stichting Nativitas, tijdens de plechtige viering van het jubileum van mama België in het kindertehuis Maria Stella Maris in Nangehure.

De feestelijkheden begonnen met een eucharistieviering onder leiding van de bisschop van Maumere, Mgr. G. Kherubim Pareira S.V.D., geassisteerd door de aartsbisschop van Ende, Mgr Vincentius Sensi Potoka, en werden begeleid door tientallen priesters uit het bisdom Maumere en het aartsbisdom Ende.

Verder waren tijdens het evenement aanwezig de Bupati van Sikka, Yoseph Ansar Rera  en zijn vrouw  Irma Tibuludji, Alexander Sena, vertegenwoordiger van het bestuur van de provincie Nusa Tenengara Timur, Theo Dinnissen, voorzitter van Stichting Nativitas Nederland, Bart Colson voorzitter van Stichting Nativitas België, bestuursleden van SKPD en bestuurders van diverse maatschappelijke organisaties.

Gracia Gleko gaf aan dat duizenden hulpbehoevenden zijn en worden geholpen door mama België.

Mama België stichtte 6 kindertehuizen, namelijk Nativitas in Watublapi (1975), in Lebebai (1980), in Wolefeo (1980), Maria Visitati in Nebe (1989), Putri Reinha Santa Theresia in Wairmitak-Nebe (1989), Maria Stella Maris in Nangahure (1996).

“Gedurende 40 jaar werken in Sikka, heeft mama België 4220 mensen opgevangen en geholpen,” zegt Gracia Gleko.

Gracia zegt dat Yayasan Nativitas momenteel honderden kinderen heeft opgenomen en wel 19 in Watublapi, 20 in Lekebai, 25 in Wolefeo, 25 in Nebe, 35 in Wairmitak en 15 in Maria Stella Maris in Nangahure.

 “Mama België geeft haar hele leven alle aandacht, liefde en genegenheid aan de kinderen die zij helpt,” zegt Gracia, die al vanaf 1990  met mama België samenwerkt.

Eerlijk en gedisciplineerd.

Mama België benadrukte in haar toespraak verschillende zaken, waaronder het belang van eerlijkheid, oprechtheid, discipline, netheid en vooral de noodzaak om jonge kinderen perspectief te bieden.

“Wij moeten onze liefde op een eerlijke en rechtvaardige manier verdelen over iedereen die onze hulp nodig heeft,” zei mama België.

Mama België dankte iedereen die haar bij haar werk in het kabupaten Sikka geholpen heeft, vooral Stichting Nativitas Nederland en Stichting Nativitas België en het bestuur van het kabupaten Sikka en al diegenen die op hun eigen manier de kinderen geholpen hebben.

“Ik dank iedereen die mij gesteund heeft,” zei mama België.

Pater Toni Janga CP, voorzitter van de feestcommissie, verklaarde dat de viering een uitdrukking was van de oprechte waardering van al diegenen die de liefde en hulp van mama België in de afgelopen 40 jaar hebben ervaren.

Waardering.

Yoseph Ansar Rera,  bupati van Sikka en Alexander Sena, vertegenwoordiger van de gouverneur van NTT, spraken onder andere hun waardering uit over het opvangen van 4.220 kinderen uit de regio Sikka en ver daarbuiten. Ook de voorzitter van Yayasan Nativitas België en Theo Dinnissen, voorzitter van Yayasan Nativitas Nederland dankten mama België en al diegenen die het werk van mama Belgie ondersteunen.          

De hand van God.

In zijn preek zag de bisschop van Maumere, Mgr. G. Kherubim Pareira SVD , de aanwezigheid van God zelf in het werk van mama Belgje.

“Mama België is de handen van God, overeenkomstig het motto van het kindertehuis in Nangehure: “Jullie zijn mijn handen!” zei de bisschop. De bisschop riep alle partijen op aandacht te besteden aan de armen, zoals mama België als 40 jaar doet. 

“De gemeenschap en alle organisaties moeten aandacht besteden aan de kleine man,” zei de bisschop. 

De herdenking van het feit dat mama België hier al 40 jaar werkt was een luisterrijke plechtigheid met veel amusement. De feestelijkheden werden gekenmerkt door een plechtige liturgieviering opgeluisterd door een prachtig koor onder leiding van pastoor Fidelius Dua Pr. 

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie