giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage

Corona update

Maandag 29 juni 2020

Update Corona.
Bijgaande noodkreet komt uit een email van Norma van 23 juni. Als u wilt helpen dan kan dat door een bijdrage - hoe klein ook - op rek.nr. NL 56 ÎNGB 0006463771 ten name van Stichting Nativitas Horst onder vermelding van "corona".

We moeten ons hier op Flores nog steeds aan de 1,5 m houden. De overheid ziet er nog steeds op toe dat iedereen zich aan de gezondheidsprotocollen houdt. Tot nu toe mogen schoolkinderen niet naar school. Surabaya en Jakarta zijn aangemerkt als zwarte zone, omdat veel mensen zich helaas niet aan de regels hielden tijdens Idul Fitri. Het is jammer dat Indonesië zich niet heeft kunnen houden aan de gemaakte regels. In onze tehuizen gaat het redelijk goed, alle activiteiten gaan door, maar we houden ons aan de regels. Op dit moment zijn alle 34 provincies besmet met het coronavirus. De laatste provincie die besmet werd met het coronavirus was de provincie East Nusa Tenggara met het hoogste aantal coronapatiënten op Flores in het district Sikka. Juist daar waar wij wonen!
De prijzen zijn schrikbarend gestegen en we hebben dringend behoefte aan geld voor medicijnen, ontsmettingsmiddelen, beschermingsmiddelen, maar vooral voor eten ( er zijn 167 monden te vullen! L.D.). Dat is nu geheel de verantwoordelijkheid van onze organisatie. We hopen dat de situatie zo snel mogelijk weer “normaal” is. Men zegt dat dat pas eind september zal zijn.We hopen en bidden dat jullie in Nederland iets voor ons kunnen doen om in ieder geval de komende 3 maanden te overleven.

Met mama België gaat het iets beter. Sidok brengt het eten en drinken op haar kamer. Ze eet goed maar is erg snel moe. Soms komt ze even uit haar kamer om de gang op en neer te lopen, maar ze gaat het kantoorgebouw niet uit. Kori en haar kinderen zijn voortdurend bij haar. De dokter zegt dat ze ernstig ziek is en adviseert haar naar Bali te gaan voor verdere behandeling, maar ze durft niet te reizen.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie