giro:
NL56INGB0006463771
Doneer uw bijdrage

22 Kinderen met een beperking geholpen.

Vrijdag 09 juli 2021

Diffabel

Op verzoek van mama België startte Stichting Nativitas de actie Diffabel proposal 2021. Twee en twintig kinderen en volwassenen hadden dringend hulp nodig. Dank zij de bijdragen van Stichting Harapan en vele anderen konden wij alle patiënten helpen. Twee van de patiënten wil ik even aan u voorstellen:

Christian Rosario (Ronal) werd geboren met een scheve voet. Hij woont bij zijn ouders en heeft medische zorg nodig. Ronal werd op 27 mei om 14:00 uur in Bali geopereerd. Om 19:00 uur kwam de mededeling dat de operatie geslaagd was. Voorafgaand had hij 5 keer, elke week, nieuwe gips gekregen om zijn harde botten zachter te maken. Ondanks de gips is op de foto te zien dat de voet nu recht staat. De dag na de operatie kon hij het ziekenhuis alweer verlaten. Twee maanden later loopt hij met een noodprothese in afwachting van orthopedische schoenen. Dan is het echt lopen leren.

Aprilia (April) is een zeer actieve peuter. Ze heeft een grote tumor op haar voorhoofd. Ze moest geopereerd worden. Haar ouders hebben geen geld om naar de dokter te gaan.

Zij ging op 4 april met haar moeder naar Bali voor een operatie. Op 29 april werd er in het Sloam hospitaal in Bali een CT-scan gemaakt en werd zij bekeken door een kinderarts, een chirurg, een neuroloog en een oogarts. Ze werd voor verder onderzoek en behandeling doorverwezen naar International Hospital Bali Mandara. Ze werd geopereerd op 23 juni. De risicovolle operatie is goed geslaagd en 5 dagen later ging het verband er al af. Binnenkort zal er nog een operatie volgen aan het rechter oog.

Het geeft een fijn gevoel, deze patiënten te kunnen helpen. Dank aan allen die dit mogelijk maken.

Terug naar overzicht

Als u wilt helpen stort dan uw bijdrage op giro: NL56INGB0006463771

Meer informatie