Acties 2014

Speculaasactie 2014.

chequeDe jaarlijkse  speculaasactie van CITAVERDE college en Stichting Nativitas is op 17 december afgesloten met een spectaculaire cabaretavond “CITAVERDE by Night”. Het is een bijzondere actie geweest. Op de eerste plaats, omdat mama België zelf het startschot van de actie gaf en op de tweede plaats, omdat de ambassadeur van Indonesië de moeite nam om naar de school te komen vanwege de 15 jarige samenwerking tussen Citaverde en Stichting Nativitas. De actie werd gevoerd om 2 kindertehuizen van mama België op Flores te voorzien van een waterput en één tehuis van een veilige elektriciteitsinstallatie.

Kon op de cabaretavond alleen nog maar de allerbeste speculaasverkoper worden bekendgemaakt, op 15 januari 2015 werd tijdens een kleine plechtigheid in de kantine van het CITAVERDE-college de totaalopbrengst van de actie bekend gemaakt. De opbrengst was bijna € 21.000. De beste verkopers waren Femke Wienen en Charel Jansen, goed voor € 277 resp. € 271. De beste verkopers kregen een uit Indonesië afkomstig cadeautje aangeboden door Stichting Nativitas.

 

17 December 2014. CITAVERDE bij Night.

Het CITAVERDE by Night event op woensdag 16 december was een geweldig spektakel. De avond stond in het teken van  “delen” met anderen die wellicht wat hulp 

Citaverde by Nightkunnen gebruiken. De aula van de school was gezellig gevuld met zo’n 160 betalende bezoekers. Jolanda Welles en Peter Erkens praatten de avond op ludieke en professionele wijze aan elkaar. Het was een mengsel van cabaret door de leraren en leerlingen afgewisseld met diensten die geveild werden. De meest uiteenlopende diensten kwamen voorbij, van laptop onderhoud, tot keeperstraining en scuba diving. Het topstuk van de veiling was het lange haar van Emile Voncken, een van de docenten. Dit ging er pas af nadat er bijna € 700 voor was neergeteld. Het haar zelf ging naar een organisatie die er pruiken van maakt voor kinderen met kanker. Aan het einde van de avond werd ook de – verwachte – opbrengst van de Speculaasactie 2014 bekend gemaakt, maar eerst werd Femke Wienen door Igor Hobus (drummer van de Heideroosjes)  in het zonnetje gezet. Zij had voor maar liefst € 277 aan speculaas verkocht. Chapeau!

Het event was eigenlijk de afsluiting van de Speculaasactie 2014 waarbij de leerlingen 5558 pakken speculaas verkocht hadden. Mama Belgie was toevallig in Nederland en opende de actie op 14 november. Ook het bezoek van de Indonesische ambassadeur aan Stichting Nativitas en de school droeg bij tot een geslaagde actie.

Al met al kan teruggezien worden op een geweldige afsluiting van de Speculaasactie 2014. Samen met de opbrengst van de speculaasactie van stichting Harapan uit Best en de bijdrage van de Wilde Ganzen is de opbrengst meer dan € 20.000!   

Kerstmarkt in Poortugaal op 13 december.

Poortugaal 2

In de Dorpstraat in Poortugaal vond op 13 december een gezellige markt plaats. Er waren tientallen kramen met zelfgemaakte produkten. Wil Veldhoen uit Rhoon had met behulp van haar man en enkele vriendinnen een keur aan lekkernijen gebakken. Ondanks de kou en de wind had Wil het erg druk en verkocht veel. Vooral haar lekkere oliebollen volgens Somalisch recept vlogen weg. Bij het sluiten van de markt had ze niets meer over. In Somalie eten de kinderen deze oliebollen eens per week als brood.

En het leuke is: alle inzet was voor de kinderen van mama Belgie. De opbrengst was meer dan € 250! 

 

Bijzondere donatie 6 juni.

Verloskundige

Habermanflessen zijn speciale drinkflesjes voor kinderen met een hazenlip (schisis). Bij ons een probleem dat dat zich relatief weinig voordoet en waarvoor dan een heel team van specialisten klaar staat. Mama België heeft er dagelijks mee te maken en beschikt pas sinds een paar jaar over deze kostbare flesjes. Tijdens haar bezoek aan mama België in 2005attendeerde de verloskundige Margot Vermazeren haar op het bestaan van deze flesjes. De flesjes zijn op Flores niet te krijgen en zouden ook niet betaalbaar zijn. Een simpele speen kost bij ons al meer dan € 10 en het flesje kost € 25! Sedert het bezoek van Margot ontvangt mama België regelmatig een doos met deze kostbare flesjes incl. reserve spenen, gesponsord door de leverancier Medela,  Verloskundigenpraktijk Horst en Maasdorpen en de familie Vermazeren. Vorige week ontvingen we weer een doos. Namens mama België hartelijk bedankt!  

zie ook http://www.mandyhaberman.com/haberman-feeder

Koningsdag 2014.

Koningsdag 2014

Na een korte vakantie kwamen we thuis en vonden op het antwoordapparaat een boodschap van mevrouw Hanny Peters uit Nijmegen. Zij had op de Koningsmarkt in het Goffertpark te Nijmegen kinderdrankjes verkocht. De opbrengst was bestemd voor de kinderen van mama Belgie. Mama Belgie waardeert dit sympatieke gebaar zeer.