Acties 2013

Dienstenveiling CITAVERDE college.

Cheque mamaDe jaarlijkse speculaasactie van het CITAVERDE College werd op 18 december afgesloten met een spectaculaire dienstenveiling. Er werden allerlei diensten aangeboden. Van het strijken van een mand was tot het volgen van een workshop filmbewerken. De dienst "het bereiden van een Indonesische maaltijd voor max. 10 personen" bracht het meeste op, nl. € 230. Bijzonder was, dat mama Belgie bij deze happening aanwezig was.

De veiling bracht bijna € 3500 op. Mama Belgie kon aan het einde van de veiling een cheque van € 22.000 met de totale opbrengst van de speculaasactie, inclusief de opbrengst van de veiling en de toelage van 55% van de Wilde Ganzen in ontvangst nemen.

Zie ook de link: http://www.reindonk.nl/dienstenveiling-citaverde-voor-mama-belgie/tvgemist/item?xNEmtVRD1XBUf8VCt5GzLg==

Speculaasatie CITAVERDE  College.

eerste speculaas 2014

De leerlingen van het CITAVERDE College uit Horst hielden in de maanden oktober, november en december voor het 14de jaar in successie de jaarlijkse speculaasactie. Na een stroeve start verliep de actie buiten verwachting. De leerlingen waren gemotiveerd na het zien van de beelden van de verwoesting die een aardverschuiving had teweeggebracht aan het tehuis Maria Visitatie in Nebe. Voor de reparatie van de schade en het opruimen van de rommel was deze actie bedoeld. De leerlingen verkochten samen met Nativitas maar liefst ruim 6000 pakken. Ook de Stichting Harapan uit Best nam deel aan de actie. 

 

 

Nativitaswandeling.

Zazerhaof 1Op  23 maart 2013 vond er in het plaatsje Hout-Blerick een familiewandeling plaats. 88 Wandelaars liepen tijdens lichte sneeuwval en bij een ijzig koude wind 7,5 km door het buitengebied van Hout-Blerick. De wandelaars kregen bij de inschrijving een kop koffie en een stuk  Indonesisch cake. Nat en koud maar zeer voldaan kwamen ze anderhalf uur later terug.  De dampende soep die stond te wachten ging er wel in. Onder de klanken van de Solton's bleven de wandelaars nog een paar uur gezellig nakletsen. Een evenement dat voor herhaling vatbaar is. Het bracht  ook nog bijna € 1200 op.  

 

Droem mit os mit.

Herman en AnneDit zou de titel van een carnavalshit kunnen zijn. Sterker nog, dat is het ook. Herman Vermazeren en zijn dochter Anne, uit het Limburgse dorpje Blitterswijck, traden op in de plaatselijke carnavalsrevue. Hun optreden werd op cd gezet en verkocht om de dromen van mama België waar te maken. Het optreden was een reuze succes en er werden maar liefs 75 exemplaren van de cd verkocht. Opbrengst € 375.

http://www.henadreams.nl

 

Graanmolen ging naar Indonesië.

Maismolen

Vorig jaar om deze tijd ontmoette Paul Koomen mama België op het afgelegen eiland Flores in Indonesië. Zij liet hem samen met Theo en Lies Dinnissen van Stichting Nativitas het project zien, waar zij al 40 jaar voor werkt. Paul raakte danig onder de indruk en vond dat hij wat moest doen. Vooral stoorde het hem dat de jonge vrouwen een groot deel van de dag moesten besteden aan het stampen van rijst.

Vanuit zijn werkzame verleden had Paul contacten met voormalige molenaars en kon een kleine graanmolen op de kop tikken die hij volledig reviseerde. Op 12 mei werd de molen overgedragen aan stichting Nativitas en werd ze naar Flores gestuurd. Paul sponsorde ook het transport. Hij vloog zelfs in juli naar Flores en stelde de molen in werking en gaf enkele dagen instructie aan het personeel. Het scheelt de dames heel wat uren rijststampen.