Acties 2012

Benefietmaaltijd. 19 december.

Op 19 december organiseerde het Citaverde College samen met ons een benefietmaaltijd in de aula van de school. Het was een prachtig evenement. Onder het genot van een lekkere rijstmaaltijd konden 150 betalende gasten genieten van lokaal en Indonesisch entertainment. De opbrengst was bijna € 1.800. Dit bedrag werd door de Wilde Ganzen met 55% verhoogd.

Speculaasactie 2012.

Traditiegetrouw verkochten de leerlingen van het Citaverdecollege uit Horst in de maanden november en december weer speculaas aan familie, vrienden en bekenden. Maar liefst 7467 pakken werden er verkocht. De verkoop kwam maar moeilijk op gang. Maar door extra inzet van de leerlingen werd de actie weer een groot succes. Er waren leerlingen die voor meer dan € 300 verkochten. Ook de Stichting Harpan uit Best deed mee aan de actie. De totale opbrengst was bijna € 18.000, inclusief een bijdrage van 55% van de Wilde Ganzen.

Lourdesbedevaart.

Jos van der HeijdenIn week 37 ging Jos van der Heijden samen met pastoor Verschuren, als vrijwilliger mee met een bus met pelgrims van de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken NLZ.
Als dank voor hun inzet hebben de pelgrims € 400,-- opgehaald voor Jos en de pastoor. Zij hebben dit bedrag meteen ter beschikking gesteld aan Harapan, specifiek voor het project renovatie Watublapi.
Thuisgekomen bleek ook nog dat zij van de pastorale dienst van NLZ ook nog eens € 800,-- hadden ontvangen van de misintenties die alle NLZ pelgrims in Lourdes achterlieten. Totaal dus € 1200,--.

 

Vastenactie 2012 Rotterdam-zuid.

De Missiegroep van de kruisvindingskerk op Rotterdam-zuid hield ook dit jaar weer de vastenactie onder de bezielende leiding van Hans en Marian Schouten. De actie stond in het teken van goed water. Het doel was € 5800 bij elkaar te brengen voor de vervanging van de watertank van waaruit de 10 jaar geleden aangeschafte tankauto gevuld wordt..

Marian was zelf voorganger bij 2 kerkdiensten. In haar lezing liet ze zich inspireren door het verhaal van de gebarste emmer. Klik op de link Vastenctie 2012 . 

Haar preek heeft zeker veel mensen aangezet om deel te nemen aan de actie.

De actie is meer dan geslaagd. Voor het verslag klik op de link  Vastenactie Rotterdam 2012

 

25 Maart, Venloop halve marathon.

Piet en CecielOp zondag 25 maart  2012 werd in Venlo de Venloop gehouden. Een halve marathon. De weersomstandigheden waren voor de 40.000 toeschouwers ideaal. Voor de lopers was de hoge temperatuur wat minder. Piet en Céciel, 2 ambtenaren van de gemeente Horst aan de Maas, hadden er een sponsorloop van gemaakt. Zij hadden flink gelobbyd met als resultaat dat  er meer dan € 1000 was toegezegd.

Als u een toeschouwersimpressie van de loop wilt lezen klik dan op de volgende link: Venloop